Soirée Elpee #1

met Tom Janssens, Marie François & Sander De Keere
Wed 13 Nov 19:00
Café
Op de allereerste platenclub van onze programmatoren laten Tom Janssens, Klara-stem Sander De Keere en pianiste Marie François hun favoriete cd’s horen.

Na het succes van de boekenclub: hoog tijd voor een platenclub. Onze programmatoren trekken hun platenkast open en laten hun meest opwindende, verrassende en grijs gedraaide opnames horen. Ze gaan in gesprek met spraakmakende gasten én met jou.

De jonge pianiste Marie François, bekend van haar podcast ‘Who doesn’t love Chopin’s ‘Nocturnes’’, waarvoor ze een maand lang in Warschau verbleef om dichter te komen bij Frédéric Chopin, kiest voor Russische pianoconcerto’s in de onstuimige handen van Martha Argerich. Componist, pianist en Klara-presentator Sander De Keere is verslingerd aan minimal music en legt graag uit waarom hij helemaal wild wordt van een lichtjes ‘imperfecte’ opname van het legendarische stuk ‘Canto ostinato’. En artistiek coördina- tor Tom Janssens laat je graag horen waarom een ‘Generalmusikdirektor’ als Herbert Von Karajan vaak op zijn best is wanneer je het niet verwacht.