Zonsopgang met LOD #3

Revue Blanche
Sun 1 Sep 06:50
Bijloke Wonderland - Tuin Bijlokekaai

Op zondag groeten we de zonsopgang over de prachtige Bijlokesite. Een programma voor de échte early birds, want het concert start om 6:50 en duurt ongeveer één uur. We ontvangen jou met een koffie, thee en croissant. Breng gerust een dekentje of slaapzak mee!

Voor het laatste zonsopgangconcert tijdens Bijloke Wonderland nodigt LOD muziektheater Revue Blanche uit. 

In dit programma treedt Revue Blanche aan in Debussy’s baanbrekende triobezetting met een waaier aan origineel en gearrangeerd repertoire.

Het was Debussy die in 1915 voor het eerst fluit, altviool en harp verenigde in een triosonate. De onuitgegeven klankencombinatie met zijn betoverende, ietwat melancholische palet, zou tal van20ste-eeuwse componisten tot nieuw werk verleiden. Debussy zelf was maar wat trots op zijn vondst. Maar hij besefte ook dat het publiek aan het zoet-zoute smaakje zou moeten wennen: “Ik weet niet of je bij dit werk moet lachen of huilen. Misschien wel allebei.” 

Revue Blanche brengt een uurtje muziek tijdens het opkomen van de zon. Wij zorgen voor een croissantje, koffie en fruitsap. Niet te missen! 

 

❗Let op! De locatie van de zonsopgangconcerten werd gewijzigd! ❗De ingang bevindt zich op de hoek tussen de Kluyskensstraat en de Bijlokekaai